HU
ÁSZF

Általános szerződési feltételek

Üzletszabályzat - Vásárlói tájékoztató

Céginformáció:

A ROB4BIKE kerékpáralkatrészek és kerékpározáshoz tartozó ruházat és kiegészítők, csomagküldő elektronikus szaküzlete.

A webáruház üzemeltetője:
Stumpf Róbert vállalkozó
Adószám : 65241105-2-42
Nyilvántartási szám: 14294072
TEÁOR :  526101 csomagküldő kiskereskedelem

Felügyeleti szervek:
Budapest VII. ker Polgármesteri hivatal jegyzője
Hivatalvezetõ: Dr. Kálmán Zsuzsanna jegyző
1073 Budapest VII. Erzsébet krt. 6.
Telefon: 462-3100

Budapesti Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség
1088 Bp, József Krt. 6.
Tel: 210-0373

Budapesti Kereskedelmi és Ipari Kamara mellett működő Békéltetõ Testület
1105 Bp, Szent László tér 16. III/312.
Tel: 431-8962

Ajánlatadás, megrendelés, szerződéskötés és teljesítés általános ismérvei:
Az oldalainkon feltüntetett árak ajánlati árak, melyek tartalmazzák az általános forgalmi adót. Az árváltoztatás jogát fenntartjuk.
Megrendelés akkor jön létre, amikor a regisztráció és megrendelés általunk kialakított folyamatában megerõsíti azt. Errõl rendszerünk visszaigazoló e-mailt küld. A megrendelt termékek beérkezését követően visszaigazolást küldünk a szállítás dátumáról. A szerzõdés a visszaigazoló e-mail elküldésével életbe lép a Vevő és a ROB4BIKE között. Nem beszerezhetõ terméknél és egyéb pontosítást igénylõ esetekben e-mailes egyeztetés történik Vevõ és ROB4BIKE között.

Felelősség elhárítása:
- Áraink, üzletszabályzatunk változtatásának jogát fenntartjuk. Azok a honlapon való megjelenéstől számítva azonnal érvénybe lépnek.
- A vásárló által megadott hibás adatokból eredő teljesítési problémákért a nem vállalunk felelősséget.
- Az áruházban található szöveg és képanyag a vásárlók minél pontosabb tájékoztatását szolgálja. Igyekszünk azt maximális tudásunk szerint kezelni, de az esetleges hibákért, eltérésekért felelősséget nem vállalunk.
- A Rob4Bike webáruház nem vállal felelősséget semmilyen, az internetes hálózatban, levelezőrendszerben, bármilyen adatforgalomban felmerülõ technikai vagy szoftverhibáért, és azok következményeiért.

Teljesítés és elállás:
A megrendelt árút csomagküldő partnerünkkel, a DPD-vel, Posta, EMS vagy saját futárszolgálattal juttatjuk el a megadott szállítási címre. A szállítási költséget a portál automatikusan kalkulálja és jeleníti meg a megrendelés végösszegében, míg belföldre 170Eur (kb. 50000 Ft) vásárlási érték felett a szállítás ingyenes belföldre.

Teljesítésnek az áru átvétele számit, ezért kérjük, feltétlenül győződjék meg átvételkor:

- a csomagolás sértetlenségéről,
- az áru épségéről, és mennyiségéről
- a rendelésben megadott és számlán szereplő tételek egyezőségről

Eltérés esetén mielõbbi, de legfeljebb két (2) munkanapon belüli visszajelzést kérünk az info@rob4bike.com e-mail címre.
A csomagban minden esetben megtalálható a regisztrációban megadott számlázási adatokra kiállított számla.
Kérjük, a számlát gondosan őrizze meg, mert egy esetleges garanciális igény érvényesítéséhez az feltétlenül szükséges.

- A vásárló jogosult az áru átvételétől számított 8 napon belül a szerződéstől indoklás nélkül elállni. Ebben az esetben az árú visszajuttatásáról a vásárló gondoskodik. A vételárat az árú sértetlen és teljes értéken ismét kereskedelmi forgalomba hozható állapota esetében tudjuk visszatéríteni. (17/1999 (II. 5.) 4. § (1))

Fizetési mód és díjszabás:
600Eur (kb. 200.000 Ft) értékig utánvéttel, vagy előre banki átutalással, 600Eur (kb. 200.000 Ft) értéket meghaladó megrendelés esetén kizárólag banki átutalással. A fizetés történhet bankkártyával és Paypal-en keresztül is.

Banki átutalás esetén cégünk proforma számlát állít ki, melynek alapján a Vevő a számlán feltüntetett összeget átutalja. Proforma számla kiküldése után van csak lehetõség az előre átutalásra. A proforma számlával együtt adjuk meg a banki adatokat az előre átutaláshoz. A vételár az Eladó folyószámlájára való beérkezését követően az Eladó gondoskodik a termék kiszállításáról, melyhez mellékeli a végleges számlát.

Kerékpárok, kerékpár vázak esetében, mivel azok egyedi megrendelésre kerülnek beszerzésre, 60% előleget kérünk a megrendelés visszaigazolása mellet küldött számla ellenében. A termék egyedi beszerzése az előleg beérkezését követõen történik meg. Tájékoztatjuk leendõ Vásárlóinkat, hogy az egyedi beszerzést igénylő termékek előlegét nem áll módunkban visszatéríteni, amennyiben a Vevő eláll a vásárlástól. (17/1999 (II. 5.) 5. § c))

Jótállás, szavatosság:
Általánosságban minden általunk forgalmazott termékre 12 hónap időtartamú szavatosságot, illetve jótállást adunk, a 49/2003. (VII. 30.) szavatosságra vonatkozó GKM rendelet, illetve a 151/2003 (IX. 22.) kötelező jótállásról szóló kormányrendelet és a 1997. évi CLV. fogyasztóvédelemrõl szóló törvény szerint. Az ettõl eltérő, a gyártó által meghatározott garanciális időt a garancialevélen tüntetjük fel.

Minőségi reklamáció:
Minden gyártó és hazai forgalmazó garancia feltételként előírja, hogy a kerékpárok fõbb alkatrészeinek cseréjét illetve beépítését és időszakos szervizét megkövetelt technológia szerint kell elvégezni, mert ellenkező esetben a garancia elvesztését vonhatja maga után. Ezért fontosnak tartjuk mi is, hogy esetleges műszaki meghibásodás elkerülése érdekében a fõbb alkatrészek cseréjét illetve beépítését szakszervizben végeztessék el. Természetesen tudjuk, hogy ez nem mindig így történik, ezért mûszaki kifogás esetén az elbíráláshoz szükséges a beépítés, használat körülményeinek ismerete is. A forgalmazó felé történő igényérvényesítés feltétele a számla és a kifogásolt alkatrész hozzánk történő eljuttatása, valamint a kifogás illetve meghibásodás jellegének pontos megfogalmazása. Kérjük itt megnevezni a reklamáció rendezésére vonatkozó igényt. Ez esetben 3 munkanapon belül válaszolunk az igénybejelentés teljesíthetőségéről és módjáról.
Nem érvényesíthető a garancia a hazai termékforgalmazók és a gyártók garanciát kizáró tényezőkként a kerékpárok jótállási füzetében és használati útmutatójukban felsorolt eseteiben:

- versenyen történt részvétel
- szakszerűtlen beépítés, javítás
- előírt vagy elvárható karbantartás elmulasztása
- természetes elhasználódás következtébõl adódó kopások, gumiáruk vagy gumi alkatrészek sérülése

Adatvédelem:
Tájékoztatjuk leendő vásárlóinkat, hogy a szerződés megkötéséhez megadott személyes adataikat annak teljesítésétől eltérő egyéb célra nem használjuk fel és azok kezelését a 1995. évi CXIX. adatvédelmi törvény és a 1992. évi LXIII. személyes adatok nyilvántartásba vételéről szóló törvény figyelembe vételével tartjuk nyilván.

Vásárlói érdekvédelem :
Amennyiben műszaki, vagy egyéb jellegű kifogását, vagy panaszát üzletünkben nem tudta érvényesíteni, és úgy érzi, hogy sérelem érte, jogorvoslatot a honlap elején feltüntetett felügyeleti szerveknél tehet. A szerződéskötés és teljesítés vonatkozásában a 17/1999 (II. 5.) 4. § (1)szerződés feltételeiről szóló Kormányrendelet valamint a Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyv paragrafusai az irányadóak.
A Magyarországon kívüli vásárlók panasz esetén az Európai Fogyasztói Központ hálózatának (ECC-Net) a Vevő lakhelye szerinti képviseletéhez fordulhatnak jogorvoslatért.




forgalmazott márkáink
webshopunkban garantáltan csak minőségi termékekkel találkozhatsz
+36 (70) 384-6394